søndag 11. mars 2012

Vinterfestuka 2012...


... er i gang her i Narvik! 9 dager med festligheter passer fint som en avslutning av vinteren. I går var det barnas dag hvor barna våre var kledd ut som Svarta Bjørn og Rallar. Vi gikk i barnetog og var på show med Thoris Supergutt og MGP junior-vinner Torstein, og ungene koste seg godt. 


I dag har vi endelig fått besøkt nyhotellet til Rica som åpnet på onsdag. Jeg har gledet meg skikkelig til å se hvordan det har blitt, og ikke minst se byen fra nye vinkler. Og det er virkelig et vakkert monument byen vår har fått!


Til og med bruk av lamper i hotellets foaje er vakkert!


Hotellet har valgt en stilig, fargerik og litt annerledes møbelstil på fellesområdene.


Jentene mine likte især denne trebenken godt. Ikke direkte gjennomsnittlig nei, men heller spenstig!


Og utsikten skuffet ikke! Både små og store syntes den var upåklagelig!

Nesten som å være i New York, hehe...


Når det er VU foretrekker jeg å kle ut barna i rallarklær framfor i kostymer fra lekebutikker, så jeg må bare nyte det så lenge barna ikke protesterer alt for mye og absolutt vil være prinsesser, Batman o.l. Men hjemme har det vært mye andre kostymer de siste dagene.I dag har vi til og med vært på museum! Det er ikke ofte. Og Museum Nord - Narvik (tidl. Ofoten museum) er virkelig et ærverdig bygg. 


Linnea likte især jernbanekupèen som var laget til med film på storskjerm fra Ofotbanen. Og ikke minst sangen "52 vogner" av bandet Groms plass som ble spilt under filmen. (Filmen ville imidlertid ikke feste seg på bildet, men ble nesten helt usynlig...)


Celines favoritt var klasserommet fra gamle dager. Hun syntes det var urettferdig at ikke elevene har så fine pulter i dag.


Og alle ungene syntes det var kjempespennende med den flotte togbanen på museet, her kjører toget over en kopi av Nordalsbrua på Ofotbanen. 


Selv likte jeg godt utstillingen med arkitekt Jan Inge Hovigs bygg, her representert med et bilde av Ishavskatedralen i Tromsø. Mange vakre bilder! Det eneste som var litt synd, var at det ikke var flere bilder av byggene hans her i Narvik. Det er han som har tegnet vårt hus, og dermed er jeg naturlig nok over gjennomsnittet interessert i hans byggverk.

Ellers har vi hatt spillkveld med Settlers og overnattingsbesøk av venner i helga, så det har definitivt vært mye kos. Så nå er det kanskje på tide å innstille seg på ny ukestart, selv om hele uka som kommer blir ganske sprek pga. at det er Vinterfestuke.

Ha en fin uke, uavhengig av om du har mulighet til å delta på VU-fest eller ikke :-)4 kommentarer:

 1. Her fikk du virkelig markedsført den lille kademommebyen vårres :O)
  Så fine bilder av hotellet og museet, før ikke snakke om de skjønne små rallaran og svartabjørnen , et nydelig innlegg fra dæ, ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 2. Tusen takk skal du ha, Lisbeth. Veldig stolt av min lille rallar og de to Svarta Bjørn'an :-) Kardemommebyen vår e definitivt verd å markedsføre, - en spennende by vi bor i. Og ei fantastisk uke vi e inne i! Ei fin uke til dæ :-)

  SvarSlett
 3. Kjempe fine bilder!

  Og bloggen din er SÅ FLOTT..MYkje inspirasjon nedover her :)

  Takk for slike fine ord frå deg ♥

  Eg kjem tilbake hit :)

  God ny veke!

  Klem ♥

  SvarSlett
 4. Tusen takk skal du ha, Astrid :-) Kjempekoselig at du liker bloggen og har lagt deg til som følger! Jeg er bare superglad i bloggen din! Klem

  SvarSlett