tirsdag 22. februar 2011

Pynting av festbord...


... er naturlig nok et sentralt tema for de fleste som skal gifte seg, ha konfirmasjoner, barndåp eller feire andre store dager. Farger på borddekkingen handler ikke bare om kjønn på den/de som skal feires, men like mye om type anledning. Også årstid og tilgang på pynt og blomster spiller gjerne inn på valg av stil.

Er det sommertid er vel ingenting vakrere enn å pynte festbord i grønne omgivelser utendørs. For oss som bor så langt nord er det dessverre litt i overkant risikabelt... 

Barndåp og bryllup er vel tradisjonelt sett anledninger hvor det har blitt brukt sarte farger, mens til andre anledninger har det vært mer fritt fram når det gjelder fargevalg. Men de senere år har vel utviklingen gått mot mer kunstnerisk frihet og det har blitt viktigere at personlighet skal gjenspeiles også her. 

Selv skal jeg innrømme at jeg er veeeldig svak for hvitt og sarte pasteller og klassisk borddekking. Og heldigvis liker jeg godt å pynte festbord! 

En stor utfordring er vel at større feiringer som bryllupsfester gjerne skjer i leid lokale, og da er jo ikke alltid dekketøyet like pent. Men så lenge det holdes i hvitt og ikke har stygge emblem som logoer o.l så kan det heldigvis maskeres ganske bra med pent tilbehør.

Og stort sett er vel gjestene mer opptatt av begivenheten i seg selv enn av borddekkingen, så den står vel sjelden til hinder for en fin feiring :-) 

Alle bilder på dette innlegget er hentet fra www.tilbords.no og er et resultat av at jeg selv såvidt har begynt å tenke på borddekking. Jeg tar gjerne i mot tips til andre nettsteder å finne fine borddekkinger på! En fin uke ønskes deg av
2 kommentarer:

 1. Hei Carina!
  Arti å følge med på forberedelsene dokkers til den store dagen :) Æ e jo sånn smått begynt å tenke litt på det æ også selv om æ har goood tid på mæ, hihi :)

  Masse fint å velge i både i dekorasjoner og blomster, e vel bare kreativiteten og ikke minst pengan som e til hinder! Æ like nu hvitt, krem, rosa og grønt, så nåkka av det bli vel brukt hos oss :)

  Går det bra med Marcus ? Ikke nå arti når de små blir syk!

  Klem :)

  SvarSlett
 2. ååååh, så spennende å lese om forberedelsen dine/deres.
  Ingen gode tips til verken kjoler eller pynting av bord, dette blir så personlig at her må du bare studere og lete etter bilder og prøve.
  Masse lykke til, si ifra hvis jeg skal hjelpe deg med noe.

  SvarSlett