tirsdag 20. juli 2010

Fasadeendringer...

... prøver vi i ganske stor grad å unngå, men noen få har det likevel blitt. Den mest synlige endringen ved huset utvendig er nok at vi har lagt nytt tak og fått to takvinduer. Det var en lekkasje i det gamle taket som måtte utbedres umiddelbart, så det var vår prioritet nr. èn. De gamle takplatene var eternittplater. På det nye taket har vi som tidligere nevnt valgt antikk grå decra, noe vi synes passet godt. Takvinduene har gjort underverker for romfølelsen og lysforholdene på storrommet oppe, så også de er vi superfornøyde med!

Da vi skiftet tak, måtte også vindskibordene byttes. Også her har vi foretatt en liten endring. De opprinnelige vindskibordene var helt rette, mens vi har valgt en liten bue på enden av de nye. Pr. nå synes jeg det ser mye bedre ut, og jeg håper vi vil bli fornøyde med valget.Den siste synlige endringen er badvinduet til høyre i hovedetasjen. Tidligere var det et lite vindu høyt oppe på veggen. Nå har vi skjært ut plass til et langt vindu som vil gå nesten fra gulvet og opp til 30-40 cm fra taket. I og med at badvinduet blir midt i glaningen fra trappa opp mot inngangspartiet, velger vi frostet glass i vinduet. Det blir dessverre litt mindre utsyn, men likevel blir badet mye lysere.

Så den eneste endringen som gjenstår utvendig nå er maling. Planen er at huset skal bli helt hvitt. Jeg håper og tror det vil passe godt. Skulle gjerne gått i gang med maling nå fort, men det vil nok ta litt tid før huset får ny farge fordi vi må prioritere det innvendige. Meningen er at vi skal være inne i september, og foreløpig er det jo fortsatt sponplater på alt av vegger og tak, så det er nok å gripe fatt i. Gleder meg bare så til arbeiderne er ferdige med ferien sin sånn at det blir framgang i arbeidet igjen.

3 kommentarer:

 1. Gratulere med nytt hus og blogg.

  Silig hus!

  SvarSlett
 2. Jeg mente selvfølgelig STILIG HUS, dere her kjøpt!:-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med Blogg Carina! Moro å kunne følge med, selv om dere er der og vi laaangt borte. vi er veldig spent på nyhuset og hvordan det blir. Huset har jo sånn sjarme. Lykke til med hele prosessen

  Godklem
  "Anca"

  SvarSlett