fredag 27. april 2012

Kjøkkenet...


... lovte jeg å vise dere bilder av for vel en uke siden. Så da er det vel på tide med en titt :-)


I og med at vi er en familie på 5, var det viktig for oss å ha et funksjonelt kjøkken med nok skapplass.


For å skape et mest mulig luftig inntrykk, valgte vi å ha glassdører i de fleste overskap. Det krever litt ekstra ryddighet i skapene, men jeg synes det gir et ekstra koselig inntrykk. Vi forlenget kjøkkenbenken litt ekstra for å få plass til et par barstoler. Etterhvert regner jeg med at barna blir å sitte litt her mens jeg lager mat, men foreløpig er det i all hovedsak Mannen som har fast dataplass her.


Venstre veggen på kjøkkenet består av kun høyskap. Og faktisk er både skapet til venstre og høyre for komfyren mm kjøleskap. I og med at kjøkkenet er for lite til at vi hadde plass til kjølehjørne, valgte vi å ha et stort kjøleskap samt et kombiskap med kjøl- og frys. Og det er jeg virkelig fornøyd med! Da har vi alltid plass til kald drikke og kaker i ett skap, mens hverdagsmat får plass i "hovedkjøleskapet". Anbefales hvis du skal bygge nytt kjøkken!


På de første kjøkkentegningene var vasken tegnet inn på midten av vinduet. Vi valgte å flytte den lenger til venstre for å få mer brukbar benkplass. Dessuten er det veldig kjekt å nyte utsikten mens jeg baker, skjærer grønnsaker o.l.


Viften er av typen Røros. Jeg synes den ble en fin kontrast mot de hvite skapene. Og så liker jeg også at det er små lyskvadrater i den! Også platetoppen som er sølvfarget liker jeg godt.Vi valgte å samle stekeovn, dampkoker og kaffemaskin over hverandre. Dampkokeren er fantastisk til damping av grønnsaker og koking av fisk. Utover det har vi enda en lang vei å gå for å beherske mulighetene den har (= altfor lite brukt).


Men min absolutte favoritt er kaffemaskinen!!! Den er "det lille ekstra" som vi veide for og imot om vi skulle skaffe oss! Den koster litt, men er det beste kjøpet vi har gjort likevel. Med tre små er det ordinære kafèlivet tilnærmet over for noen år, - og med denne er det ikke egentlig et savn. For kafèlivet er flyttet hjem til oss. Jeg har ikke tall på antall ganger venner har vært samlet hos oss i stedet for at vi har møttes ute, mens barna har lekt og kost seg rundt oss uten å bli lei. Og da er det deilig å kunne servere kaffe latte, cappucino, espresso, vanlig kaffe eller hva ønsket måtte være til (helst) hjemmelaget kake. Og deeeilig med en latte og et interiørblad en lørdagsmorgen før dagen starter! 


Utsikt fra bakeplassen min ved vinduet med de nye gardinene jeg viste for litt siden :-) De hvite telyshusene er fra Bruka.

Kjøkkenet er for øvrig fra Sigdal. Fargen er Premium hvit, - den hviteste de har. Det hjalp forøvrig på i prosessen å ha en bror som arbeider på Sigdal med å tegne kjøkkenløsninger :-)

Litt praktiske og søte flasker har man lov å ha framme... Vaniljesirup til kaffe latte som en favoritt, samt litt olje til steking.


Og ikke minst de tre søte glassene med smakssatt sukker som fikk bli med hjem fra Provence. De passer bra til pynt på desserter og kaker og glassene er fine bare til pynt også, synes jeg.

Disse superfine stableskålene med lokk er kjøpt på Overia. Jeg synes den er så fin at da har jeg jo ikke noe annet valg enn å ha godteri i hus konstant sånn at den får stå framme. Hehe..


Jeg håper at du får en orntlig hjertegod helg med dine nære og kjære! Og legg gjerne igjen kommentarer på bloggen min hvis du har lyst. Det setter jeg stor pris på! Klem
6 kommentarer:

 1. Kjempefint kjøkken - og kjempefine bilder som vanlig! God helg til deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ann-Kristin! Ei fin helg til deg også :-)

   Slett
 2. Hei =) så utrolig fint kjøkken du har! kan jeg spør hva målene er ?

  SvarSlett
 3. Heisann! Lurer også på hvor mange kvm kjøkkenet er, men kanskje du ikke blogger lengere? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Blogger lite for tiden, men iblant. Jeg så nå først at jeg har fått samme spørsmål før. Målene på den delen av kjøkkenet der vi har kjøkkeninnredning er ca 9 kvm. Med spisestuedelen (opprinnelig var det to rom) er det totalt 18 kvm. Vennlig hilsen Carina

   Slett
 4. BlueHost is ultimately the best hosting provider for any hosting services you require.

  SvarSlett