mandag 26. desember 2011

Julaften 2011...


... er gått inn i historien. Den dagen som vi planlegger mot og forbereder oss til lang tid i forveien og som skaper en del stress for oss som aldri klarer å være tidlig nok ute, er plutselig over. Vi feiret dagen hjemme hos oss selv sammen med mine foreldre og min storebror med kone og tre barn, så her var det fullt hus. Koselig med masse liv, og deilig å se hvor gøy ungene hadde det.


For ikke å snakke om deilig mat da! Mikael var kjøkkensjef for anledningen, og tradisjonen tro hadde vi ribbe på menyen. Heldigvis har vi samme tradisjon der, for julaften uten ribbe hadde føltes feil for meg :-) For ikke å snakke om fruktsalat og krem til dessert da... Nam...


For første gang i historien valgte jeg å ikke bruke hvit duk på festbordet. Det har vært så mange anledninger fra i sommer fram til nå med festdekkede bord, at jeg rett og slett er litt lei hvite duker... hehe... alvorlige bekymringer... Uansett valgte jeg å pynte med linduk og med linløper med reinsdyr på samt linservietter med røde bånd. Jeg synes lin er så fint mot rødt, og så blir det litt mer uformelt og ganske koselig. Og så synes jeg røde tulipaner gir perfekt julestemning!


Igjen måtte spisebordet ut i hovedstua for å gi mest mulig albuerom rundt oss. Ut i fra alle festbildene på bloggen ser det nesten ut som vi har det slik til vanlig ;-) Må kanskje få tatt litt mer bilder på vanlige dager også.


Men egentlig er vel den største utfordringen å få tatt bilder for tiden. Disse fikk jeg knipset i full fart mens Linnea sov sin obligatoriske time og de andre to var på butikken en snartur med pappaen. Å klare å ha det ryddig mer enn to minutter om gangen med barna hjemme er en utfordring, men det er jo en del av helheten med barn da.


Det manglet ikke på gaver under treet da med 6 barn i hus! Jeg var veldig fornøyd med at barna også fikk en god del myke pakker. Kjekt med nye klær så raskt som de vokser.


Her er gavehaugene delt ut til hver og en, og de venter spent på å få starte med å pakke ut. Vi hadde en lang kveld og for første gang var alle ungene oppe til nesten midnatt, - og det uten å være sure. Det hjelper med søskenbarnbesøk!


Linnea fikk seg eget dukkehus og bil, og har plassert møblene rundt fra rom til rom. Hun har tidligere lekt så mye med Celines dukkehus, at det var greit at hun fikk eget. Og dette er ganske solid og med bare tremøbler. Huset er bestilt fra www.lirumlarumleg.dk Jeg kan vise dere flere bilder av det etterhvert sånn at dere får se fronten også.


Til sist et bilde av Linnea i penkjolen. Den er kjøpt på Lindex og hun og Celine har like. Jeg synes den er søt og litt annerledes. Linnea er litt prikkete etter en uke med vannkopper, men nå er heldigvis alle våre 3 ferdige med den sykdommen.

Nå er det sengetid her i heimen etter ei heller kort natt med barn som våkner 7 uansett når de er i seng. Nyt de rolige dagene som ligger foran oss, så høres vi snart igjen. Har flere ting jeg har lyst å vise dere etterhvert :-)


2 kommentarer:

  1. Sååå koselig hjemme hos dere. Ønsker dere en flott romjul og et riktig trivelig nytt år. KLæmmer Susanne

    SvarSlett
  2. Så koselig dere har det :o) Ps alle mine tre ble også ferdige med vannkopper før jul. Merker etter prikkene sitter leeenge i ser det ut til. Iallfall på minsten her i huset..

    Ønsker dere alle et riktig godt nytt år.
    Hilsen oss alle i huset på Holmen ;o)

    SvarSlett