torsdag 6. oktober 2011

Siste kveld på fotokurs...

 ... nå i kveld. Vi dro ned i Framneslia for å ta bilder da det begynte å bli mørkt. På Autofunksjonen ble de fleste bildene for mørke til å bli særlig brukbare, men ved å bruke høyere ISO, endre blender og lukketid (alle de tingene jeg er veeeldig dårlig på), ble bildene veldig mye bedre. Morsomt å lære å ta bilder også når det er relativt mørkt. Men innrømmer gjerne at jeg må øve myyye for å beherske disse teknikkene. Men gøy er det!

Jeg måtte ta bilde av denne veeeldig lekne vorsteren som gikk vill der nede. Han var meget sosial og oppsøkende og poserte villig vekk på de fleste bildene, både med og uten lov ;-)


Her øves det!
Et forsøk på å ta bilde av vann i bevegelse. Jeg trenger nok litt mer øvelse, men artig å prøve seg litt.
På magen i steinrøysa for å prøve ut skarphet og uskarphet i samme bilde.

Vi var heldige som fikk et flott fotovær. Ikke ofte at jeg tar meg tid til å få med meg solnedgangen. Om jeg har mye å øve på når det gjelder ISO, blender og lukketid, så har jeg lært masse om billedredigering. Jeg har begynt å bruke www.picasa.com hvor man også kan laste ned norsk versjon. Et veldig enkelt og forståelig billedredigeringsprogram med mer enn nok muligheter for uinnvidde som meg. Tusen takk til de flinke kursholderne Daniel Lindberg www.lindbergfoto.com og Karl Inge Punsvik www.punsvikfoto.com for et pedagogisk og godt fotokurs. Jeg synes iallefall at det har blitt enda morsommere å fotografere :-)

3 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra ekskursjonen! Nå gleder jeg meg til enda flottere bilder fra ditt kamera :o)

  SvarSlett
 2. Så morsomt. Har lyst å hive meg med på ett slikt kurs jeg også.
  :) Susanne

  SvarSlett
 3. Ja, det kan anbefales, Susanne! Kjekt å lære å håndtere kameraet bedre. Og definitivt flinke gutter!

  Inger Mari; takk for koselig kommentar om bildene :-) Må nok øve litt mer for å beherske kameraet helt, men skal nok få teken etterhvert.

  SvarSlett