mandag 10. oktober 2011

Ribbtur på fjorden...


... var en av de artige opplevelsene denne helga. Min flotte venninne Anette arrangerte heldagsfeiring av sin 40-årsdag på lørdag, og vi hadde en fantastisk dag med både sportslige og mindre sportslige aktiviteter.

Vi startet tidlig på formiddagen med båttur. To Ribb'er fylt av festlige jenter og med Anettes kjære samboer samt en kompis som sjåfører (og grillansvarlige).
Oppstilling før avgang. Lille Martin (Anettes sønn og min minste datters bestis) fikk være med på første del av båtturen før han ble overlevert til besteforeldrene.
Den søte gode jubilanten herself :-) Hipp hurra for deg, Anette!

Natt til lørdag hadde det snødd ganske mye i Narvikfjellene, og Tøttatoppen var blitt ganske hvit for første gang i år.

Det var et spennende og vekslende vær i løpet av lørdagen. Fra blå himmel og sol til skyet og haglbyger til sol igjen. Ganske eksotisk!Med båt kommer man dit man vil på havet og vi tok oss tid til en nær titt på et malmskip som lå på fjorden i påvente av lossing. To menn satt bak på "ripa" og fisket :-)


Rimelig tett innpå som dere ser. Båten var ca 300 m lang og temmelig høy.


Rombaksbrua speiler seg i sjøen. Bruer er egentlig ganske vakre, synes jeg!Det mest spennende med denne kjølige fine høstdagen, var...

... badingen fra det tyske krigsvraket Georg Thile. Det er første gang jeg har prøvd tørrdrakt, så jeg ble overrasket over hvor varm jeg holdt meg. Det var utrolig morsomt å bade midt i oktober.

Ingen av oss hadde det travelt med å komme opp av vannet. Her er det Trude og jeg som nyter de siste våte minuttene før ferden gikk videre.

Vi dro med båtene inn til Rombaksbotn hvor vi hadde "historisk vandring" i Rallarland...

...før vi grillet og koste oss i Kikkis lavvu.

Stemningsfullt med parafinlykter...

...og kos med bålkaffe med något attåt.


Etter dette bar det hjemover til et par timers pause og skifte til mer feminine antrekk før det var feiring med deilig tapas, gode kaker og enda flere flotte jenter / damer :-) Tusen takk for en fantastisk dag, Anette! Klem

 

5 kommentarer:

 1. Kjempeflotte bilder på både dette å forrige innlegg! Så ut som en morsom feiring!:)

  SvarSlett
 2. Veldig fine bilder du har tatt! Ser ut som dere hadde en spennende og morsom feiring ( jeg hadde ALDRI hoppa uti ved det vraket...:grøss:) :-)

  SvarSlett
 3. Hyggelig å høre at dere liker bildene jeg har tatt :-) Følte meg godt beskytta når jeg hoppa i tørrdrakt :-) Veldig gøy!

  SvarSlett
 4. Fin Blogg med mange fine bilder :-)
  Kjetil :-)

  SvarSlett