søndag 3. juli 2011

En liten hagevandring...


... i vårt villniss av en hage nå i kveld. Jeg måtte ta en tur for å se på alt det forskjellige som finnes her. Her er virkelig mange forskjellige busker og trær å se på.


Edmund Karde som bygde huset her, var bygartner og kirkeverge i Narvik. Han la enormt mye arbeid ned i hagen og plantet masse forskjellig som folk kom langveis fra for å se på.

Mye består enda etter så mange år, men i noen år nå har alt fått vokse temmelig fritt, så vi har en stooor bit arbeid foran oss for å få hagen på stell igjen. 

Disse buskene med en drøss av rosa blomster er min favoritt! Jeg elsker de vakre rosa blomstene som lyser opp lang vei. Dessverre er en del av buskene noe råtne innvendig fordi de har stått for tette, så etterhvert må nok mye beskjæres og noe byttes ut. 

Vi har også en enorm lilla syrinbusk. Jeg liker syrin godt og har lyst på en rosa også etterhvert.

Det lå igjen en gammel sinkbalje utenfor huset som jeg så nytten i. Den har fått en mengde blomster oppi og pynter nå opp inngangspartiet. Jeg synes hortensia er så vakkert!

Dere lurer kanskje på hva dette er? Jo, denne stod igjen i vaskekjelleren. Den er til god gammeldags kleskoking. Nå som vaskemaskinene er så gode så jeg ikke for meg at jeg trengte denne til det bruk...


... så også den har blitt blomsterpotte. Jeg synes den er litt original og stilig jeg.

Og så er det jo deilig med masse fine blomster da! Har langt færre blomsterbed her enn i gammelhuset, så da må jeg jo improvisere litt ;-)

Denne rosenbusken vet jeg ikke hva heter, men jeg synes de røde enkle rosene er vakre og en skikkelig fargeklatt i hagen.

En liten rød rose fikk bli med inn for å pynte opp på bordet. Et lite stilleben i seg selv... Det er kjekt å kunne pynte litt med vakre blomster fra egen hage. Jeg blir bare mer og mer glad i å plante og stelle i hagen. Som jeg håpte vokste det ut litt mer grønne fingre da vi fikk oss hus med hage. Jeg har forresten kjøpt meg feminine hagehansker som jeg er trygg på at ikke mannen stikker av med. Dere skal få se de senere. Hehe...

Forøvrig er det bare 6 dager igjen til bryllupet!!! I helga har jeg tatt meg ganske så fri fra forberedelser og nytt dagene med besøk av storebror, svigerinne og nevøer. Så fra i morgen er det på tide å trå til med forberedelser igjen.

Ha en strålende ukestart! Klem

3 kommentarer:

 1. Så flotte planter du har i hagen(: Du er flink til å få det til Carina! Regner med at det er mange sommerfugler i magen nå med tanke på bryllupet som er så nært forestående. Måtte dere få en fantastisk dag med venner og familie, og ønsker dere alt godt videre(: Klem fra Veronica

  SvarSlett
 2. Så mange fine blomster dokker har i hagen, helt genialt å plante i den gamle kleskokern. Skikkeli fint blei d! Lykke tel me siste uka av planlegging av bryllup og ikke minst tel den store
  dagen! Ska krysse fingran førr at finvære vi har nu håll sæ tel hælga å. :o)

  SvarSlett
 3. Takk skal dokker ha, Veronica og Cathrin! Artig med hagearbeid og spennende med bryllupsplanlegging! Satse definitivt på godvær neste helg! Klæm

  SvarSlett