torsdag 17. mai 2012

GRATULERER MED DAGEN!


Da er nasjonaldagen 2012 klar for å feires igjen. Ungenes bunader er funnet fram og Mikael har strøket bunadskjorter, men aller først er det tid for familiefrokost.


Her i huset er 17. mai en innholdsrik dag som starter tidlig og varer lenge, så da er det kjekt å starte med en god frokost i ro og mak før barnetoget.


I år skal familien for første år splittes opp i barnetoget. Sånn er det når man har fått skolebarn og enda har barnehagebarn. Da blir det to faner vi skal gå bak.


Celine skal synge med Narvik skolekor etter barnetoget, så det må vi jo selvsagt få med oss :-) Hun og jeg har brukt tid i kveld på å øve litt. Det er ikke så enkelt å lære teksten på Norge i rødt, hvitt og blått var vi enige om!


Etter 17. maitalen vurderer vi å få med oss litt barneleker i skolegården, for ikke å snakke om at iskrem er et must! Håper bare regnet glimrer med sitt fravær til "utefeiringen" er over iallefall!


Deretter skal vi kose oss med middag hos mine foreldre og litt rolig tid før ferden går videre til...

 
... Saltvik og hytta til svigers. Der møtes Mikaels side av familien til kaffe og kaker hvert år, og vi er en hel gjeng som koser oss og nyter ettermiddagen, mens barna får av bunadene og leker ute med alle lekene de ikke har sett siden sommeren.


I år har jeg tatt meg fri fra jobb 18. mai. Så da har vi bestemt oss for å sove over på hytta og nyte neste dag der. Det skal bli deilig med en rolig langhelg etter at både barna og vi voksne har hatt omgangssyke i dagevis, og deretter brukt en hel uke til å komme ovenpå igjen.


Sistnevnte er bakgrunnen for at bloggingen har falt helt ut de siste par ukene. Men nå er energinivået på vei opp igjen heldigvis!


Denne fine duken, som noen av dere fikk se i fjor, har min kjære mamma brodert til meg. En gang i året får den komme fram og pynte bordet her og gjøre det ekstra staselig! Jeg synes den er superkoselig! Nå er det dags for litt frokost her så dagen kommer orntlig i gang.

Jeg ønsker deg og dine ei superkoselig feiring av nasjonaldagen!


2 kommentarer:

 1. Den duken var utrolig fin og spesiell! (Satt opp på ønskelisten).
  Det er sånne skatter og tradisjoner som man virkelig gleder seg til å ta fram.
  Håper dagen blir kjempefin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :-)Ja, jeg er heldig som har en kreativ mamma som jevnlig kommer med ulike skatter til meg. Det er så koselig å skape tradisjoner for barna, og denne duken vil nok for alltid bli et viktig 17. mai minne for de søte små :-) Husker selv en del slike minner fra barndommen. Ei fin helg til deg!

   Slett