tirsdag 29. juni 2010

Slik så stuene ut ved overtakelse

Dette er spisestuen slik den opprinnelig så ut. Vi har valgt å fjerne bjelkene i taket for å få et "renere inntrykk". I stedet skal vi ha den rosetten som tidligere er vist på bloggen over spisebordet. Spisestuen skal vi tapetsere med en beige / hvit mønstret tapet. Skal vise den etterhvert. 


Mellom stue og peisestue har vi nå fjernet buegangen og laget en firkant åpning. Dette syntes vi gav en bedre helhet når åpningen mellom spisestue og stue var firkantet, og samme med åpningen til karnappen. Oljefyren til høyre på stuebildet er allerede ute og skal erstattes med vedovnen Rais Pilar. Under vinduet i karnappen var det laget en blomsterkasse. Denne hadde fått for mye vann som hadde runnet ut på parketten og ødelagt parketten i store deler av karnappen. Blomsterkassen har vi drylt ut vinduet, og her skal det i stedet inn litt brede vinduskarmer hvor blomsterkrukkene kan få plass oppå.
Peisen er nesten det eneste som blir værende noenlunde urørt i huset. Det er faktisk onkelen min, Jørgen Larsen, som en gang i historien murte den der, så det synes jeg er ekstra koselig. Veggen bak er i gang med en ganske stor forandring. Den er nå helsparklet grå. Vi er litt spente på om den vil gi det uttrykket vi ønsker når den blir ferdig. Har ikke lyst å male den, men ha den "litt rå". Kan bli en bra kontrast til rosetter og brede lister.

1 kommentar:

  1. Så spennende!! Den veggen gleder jeg meg til å se. Håper det blir så bra som dere ser for dere. Men i verste fall er det vel bare å male den...

    SvarSlett