søndag 30. november 2014

Så tenner vi det første lys...

 
... og adventstiden er i gang, - og det er lov å pynte til jul :-)

 
Jeg er så glad i adventsstaken fra Perfect Home, og det er like koselig å hente den fram hvert år.
 
 
Her har de siste dagene vært hektiske med adventsforberedelser.

 
3 barn * 24 adventsgaver = 72 pakker å pakke inn = en god porsjon jobb.
 
 
Til Celine fant vi på noe mye smartere i år enn tidligere. Vi kjøpte en hel eske med ulike aktivitetsting fra Panduro her i Narvik, så da blir det nye hobbyartikler hver dag som hun kan lage noe av. Alt fra isoporkuler, filt, glanspapir, små bjeller, piperensere, sjabloner, fargestifter og mye mye mer. Vet at hun vil bli fornøyd. De andre to har vi kjøpt legosett hvor de kan bygge litt hver dag, og så vil det etter hvert bli større ting. Spent på hva de synes, men Lego Starwars og Lego Friends er hva de har ønsket seg, så håper de vil like det.
 

Torsdag hadde vi juleverksted her hjemme, så da er ungene i gang med å lage masse koselig ny julepynt.

 
 
Fredag tok jeg en feriedag sånn at mamma, tante Elsa og jeg fikk bakt våre årlige porsjoner med tynnlefser.
 
 
Det er så koselig med noen faste tradisjoner, og ikke minst å føre videre gammel kunnskap.
 
 
Kjære mammaen min, et av de aller aller viktigste menneskene i livet mitt. 
 
 
Jeg liker å starte litt tidlig for å få stor nok dose julestemning før alt det røde skal ut igjen i romjula.
 
 
I dag startet vi ut med koselig adventsfrokost.
 
 
Før jeg gikk løs på laging av konfektkuler, som er Celines favoritt. I tillegg har vi hatt koselig middagsbesøk av gode venner og vi har deltatt på lystenninga av den flotte julegrana på torget.
 
 
De to minste fant seg en plass på fanget til nissen, etter at de hadde fått hver sin pose med nissegodteri. (Dette bildet er tatt av Fremovers fotograg.) Så da er både små og store fornøyde med første søndag i advent.
 
Jeg håper helgen din har vært fin og ønsker deg ei ny flott uke!
 
 

2 kommentarer:

 1. Hei Carina! Siden jeg skal gifte meg snart (mai) så er jeg på jakt etter inspirasjon på ulike blogger. Kom over din blogg, og må virkelig si at jeg synes stoltrekkene du har brukt i deres bryllup var fine. Er dette noe du låner /leier ut? Vi skal gifte oss i Narvik (ikke funnet lokaler ennå - tips kanskje..?), men min store skrekk er stoler med mindre pene farger, noe som ser ut til å gå igjen i nesten alle lokaler. Syntes derfor at din løsning med stoltrekkene var virkelig lur, og fint. Dersom du ikke låner eller leier ut disse, kanskje du kan gi meg tips til hvor jeg kan få tak i dette? Mvh, Mariell Johnsen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mariell.
   Har dessverre ikke sett mailen din før nå. Jeg solgte stoltrekkene for halvannet år siden, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg ifht leie. Trekkene var laget av to lag stoff. Først et tett bomullsstoff som understoff, deretter et tynt blondestoff (alt fra Ikea) oppå. Vet ikke om noen som leier ut her i området dessverre. Men enig at det forskjønner fargerike stoler, samtidig som det er mye jobb hvis man skal lage selv. Vi valgte Høgskolen fordi lokalene er lyse og pene og har stor plass, samtidig som vi ønsket å bruke Delikatessen til å lage maten til bryllupet, og det er kun de som har tilgang til kjøkkenet der. Valg av lokaler henger gjerne sammen med antall gjester og om man lager maten selv / får cateret denne, eller om man vil sette dette ut slik vi gjorde. Forslag til lokaler er fjerdeetasjen på Folkets hus ( hvis man ordner med mat selv). Har vært i to bryllup her og synes det fungerer fint. Ellers er jo Jernbanemusikkens kulturhus et forslag. Ønsker deg iallefall masse lykke til med planlegging og gjennomføring 😊

   Slett