onsdag 21. september 2011

Høsten er lilla...


... hjemme hos oss. Iallefall fra i går av :-) Nå er alt det lyseblå fra barndåpen til nevøen min ute av hus, og lilla er funnet fram fra skuffer og skap. I tillegg har jeg vært på en liten handletur for å supplere litt til det jeg hadde. Denne lyslykten fra Lene Bjerre har jeg kjøpt på Nicolines verden her i Narvik. Synes de var så fine at jeg måtte ha et par stykker, - og ikke minst når de var på tilbud ;-)


Stort sett foretrekker jeg hvite lys, men noen lilla fikk likevel bli med hjem.

Sofaen er fortsatt plassert i spisestuen. Her i huset skal det være ny feiring i helga, så da trenger vi hovedstua til to spisebord igjen.

Et par lilla Erica'er har fått plass i vinduskarmen og bidrar til å skape ytterligere høstfølelse, - og så er de en rimelig måte å pynte opp på.

Små lysestaker med lilla t-lys på et brett skaper en lun stemning. Det er så utrolig deilig å tenne masse lys nå som høsten er her. Levende lys og en deilig kaffe latte fra kaffemaskinen er skikkelig nam!

  

Lyseblå silkebånd er erstattet med lilla organzabånd fra Kremmerhuset. Etter bryllup og barndåp har jeg fått litt dilla på å pynte med bånd og lysnåler. Men det var umulig å oppdrive annet enn lyseblå og rosa nåler her i Narvik, så da måtte jeg vri hodet litt...


... Og så var jeg heldig å komme over en pyntelenke med ulike smådetaljer på Kremmerhuset. Og den klipte jeg i biter for å få løs disse små ornamentene, og så festet jeg de gjennom organzabåndet og inn i stearinlyset med knappenåler. Måtte klippe av knappenålene på midten for å få presset de inn da, men synes resultatet ble ganske koselig da.


Til sist noe som på ingen måte er lilla da. Jeg vil bare vise dere porselensplanten min som blomstrer så flott. Jeg fikk den fra mamma da de flyttet i leilighet for få år siden, men den har stått i barndomshjemmet mitt i ca 30 år. Og jeg synes den har så nyyydelige blomster, - og i tillegg blomstrer den nå for andre gang på halvannen måned :-)

 Ellers har jeg faktisk fått ryddet litt i hagen denne uken. Jeg har klipt ned noen busker og ryddet litt villniss. Det er deilig å få det litt mer klart for vinteren også ute, - selv om det nok ikke vil se sånn ut etter at bladene har falt fra trærne. Men hagen vår er virkelig et prosjekt ja. En gang var det en av Narviks mest velholdte hager, - for eieren var bygartner og kirkeverge. Men så har den forfalt over mange år nå etterhvert som Karde ble for gammel til å stelle hagen selv. Så her blir det å ta litt og litt for å få alt på stell igjen, men med tre små må jeg nok smøre på mange porsjoner tålmodighet før hagen er som jeg ønsker. Men koselig jobb er det iallefall. 

Uansett ønsker jeg deg en hyggelig ukeslutt og håper at været er like fint hos deg som det har vært her i Narvik lenge nå. Det er ikke farlig med høst når dagene er så lyse og fine som nå!
4 kommentarer:

 1. Så koselig ei stue du har :)
  Lilla er aldri feil. Jeg elsker det :)

  SvarSlett
 2. Så koselig det ser ut:)
  Når det gjelder pynt på lys, har Black Design et par flotte ornament til å feste på lys.
  Klemklem, fruen i nord!

  SvarSlett
 3. Takk for koselige kommentarer og ikke minst tips til lyspynt! Black Design finnes her, så jeg skal ta en titt :-) Klem til dere

  SvarSlett
 4. Du har det såå koselig og skriver så fint :) Bestandig koselig å titte innom :)

  SvarSlett