onsdag 30. juni 2010

Tegninger av kjøkken og spisestue

Her får dere en liten pekepinn på hvordan det blir seende ut hos oss når kjøkkenet er på plass og vi er flyttet inn. Det er min kjære bror (Torbjørn som arbeider på Sigdal) som er så flink å lage tegninger til oss. Det er så morsomt å få en følelse av hvordan det vil bli, især nå som hele huset bare består av sponplater. Noe av det jeg tror blir ekstra stilig med kjøkkenet er hvitevarene på høyveggen. Vi skal ha en vanlig komfyr, en dampkoker og i tillegg kaffemaskin, alle disse fra Miele. Og de er i hvitt!!! Håper det blir like bra i realiteten som i tankene mine :-) Platetoppen er i sølvfarge, så også den er jeg rimelig spent på. Og inne ved veggen på barløsningen skal vi ha pop-up-kontakt som vi bare trykker på når vi vil ha den opp for å bruke den. Den har 3 stikk. Genialt synes jeg. Da slipper vi stygge kontakter på vegg. Kjenner jeg gleder meg til vi skal bo her!

tirsdag 29. juni 2010

Slik så stuene ut ved overtakelse

Dette er spisestuen slik den opprinnelig så ut. Vi har valgt å fjerne bjelkene i taket for å få et "renere inntrykk". I stedet skal vi ha den rosetten som tidligere er vist på bloggen over spisebordet. Spisestuen skal vi tapetsere med en beige / hvit mønstret tapet. Skal vise den etterhvert. 


Mellom stue og peisestue har vi nå fjernet buegangen og laget en firkant åpning. Dette syntes vi gav en bedre helhet når åpningen mellom spisestue og stue var firkantet, og samme med åpningen til karnappen. Oljefyren til høyre på stuebildet er allerede ute og skal erstattes med vedovnen Rais Pilar. Under vinduet i karnappen var det laget en blomsterkasse. Denne hadde fått for mye vann som hadde runnet ut på parketten og ødelagt parketten i store deler av karnappen. Blomsterkassen har vi drylt ut vinduet, og her skal det i stedet inn litt brede vinduskarmer hvor blomsterkrukkene kan få plass oppå.
Peisen er nesten det eneste som blir værende noenlunde urørt i huset. Det er faktisk onkelen min, Jørgen Larsen, som en gang i historien murte den der, så det synes jeg er ekstra koselig. Veggen bak er i gang med en ganske stor forandring. Den er nå helsparklet grå. Vi er litt spente på om den vil gi det uttrykket vi ønsker når den blir ferdig. Har ikke lyst å male den, men ha den "litt rå". Kan bli en bra kontrast til rosetter og brede lister.

mandag 28. juni 2010

Tapet Linneas rom

Tapeten til Linneas rom er ikke kommet enda, men jeg viser den likevel. Den synes jeg bare er kjeeempesøt! Som Celine skal også Linnea ha tapet på èn vegg og hvite eller lys rosa malte flater på de andre 3 veggene. Linneas tapet heter Kaspar og kommer fra Sandbergs kolleksjon. Den kan fås i ulike fargekombinasjoner (hvit/sort, lyseblå/hvit, grønn/hvit, hvit/beige, hvit/rød) i tillegg til den rosa med hvite hus. Kombinasjonene kan du finne på http://www.sandbergab.se/

Tapet Celines rom

I dag kom tapeten til Celines rom. I og med at hun blir 5 år snart, ville jeg ikke at den skulle være for barnslig sånn at hun vokser for fort fra den. Dermed ble det en tapet fra Borges Eco serie i rosa/lilla med sommerfugler. Jeg synes den var søt samtidig som hun kan vokse med den i mange år enda. Og så likte hun den også selv selvfølgelig! Hun skal ha tapet på èn av romveggene. De andre 3 veggene blir enten hvite eller i en lyyys rosa/lilla farge. 

søndag 27. juni 2010

Rosetter...

... er bestilt til stue og spisestue. Jeg synes Villaveien er et hus som absolutt vil kle rosetter, - og dessuten synes jeg det er sååå vakkert! Vi skal ha samme rosetter i stue og spisestue. Rosettene er i gips og bestilt fra Roger Paerson. Jeg brukte litt tid på å finne ut hvilke jeg ville ha, men disse har blitt min favoritt. Rosettene er 740 mm i diameter. I tillegg til rosetter og taklist, skal vi ha en pyntelist et stykke innenfor taklisten i taket. Har sett dette et par steder og tror det blir en fin innramming av taket. Bilder av dette får vente til taket er på plass :-)

Gulv og taklister

Gulv- og taklistene vi har valgt til hovedetasjen, er bestilt gjennom Steinsenteret fra http://www.decosystems.no/ . De er laget i Arstyl, et materiale som i motsetning til tre ikke trekker seg sammen fordi det tørker. Arstyl tåler også ganske røff behandling uten å ta skade. Vi har valgt listverk som er litt bredere enn standard, men som likevel har en enkel utforming. Taklistene er 85*90 mm. Gulvlisten er 130 mm bred. Ganske mye, men jeg tror ikke det er negativt når profilen er så enkel. I tilegg tror jeg selvsagt det vil passe godt inn i stuene.

lørdag 26. juni 2010

Badtegninger











Ca slik vil badet se ut når det blir ferdig. Veldig kjekt med gode tegninger for å få et inntrykk når huset i seg selv bare er et byggeområde for tiden. Badskap og vask er bestilt fra Sigdal. 

Badet...

slik det ser ut akkurat nå. Plater og det elektriske er på plass og det nærmer seg avretting av gulv. Det lille avlange vinduet er fjernet og skal erstattes med et vindu som går nærmest fra gulv til tak. Og i og med at badet er rett ved inngangspartiet, blir vindusglasset frostet. Litt mindre utsyn dessverre, men heller ikke innsyn ;-)





Slik så badet ut før. Flisene ser myyye penere ut på bildet enn i virkeligheten, og det var gammelt og slitt. Toalettet var i eget rom ved siden av badet. Veggene mellom bad og wc-rom ble revet ned, og noe av gangen ble inkludert i det nye badrommet for å gi litt mer plass.









Noen bilder fra prosjektet


Slik ser stuen (og i bakgrunnen peisestuen) ut nå. Om ikke boklart akkurat, så iallefall veldig mye lengre på vei til å bli det. Med all jobben som allerede er gjort, så virker det ikke lengre så langt fram til taket er malt, veggene tapetsert og gulvet lagt...








Marcus sitt rom blir nok det lyseste med vinduer fra to sider, og ikke minst har det en fantastisk utsikt mot Fagernesfjellet og byen.











Dette skal på sikt bli tv-stue / oppholdsrom i 2. etasje, men inntil barna blir større så er det kjekt at vi alle sover på samme etasje, så foreløpig blir det vårt soverom. I løpet av uka har det forhåpentligvis to nye takvinduer,

og i og med at dette rommet også har vindu og dør til takterrassen i røstveggen, får vi nok masse lys inn også her :-)






Da har kjøkkenet fått vegger igjen...

... og det elektriske er på plass. Så bare taket er ferdig pusset og malt og gulvet lagt, så er det klart for kjøkkeninnredningen. Må nok vente en måned til før innredningen kommer, men likevel godt å se at utviklingen i huset går så fort. Oppløftende med tanke på at vi skal være inne ila september, og at arbeiderne skal ha en mnd ferie i mellomtiden. Vi bruker forresten Tangvik bygg til renoveringen. De er både raske og svært nøye, og vi er kjempefornøyde. Ikke en skjev vegg i huset vårt lengre :-)

onsdag 23. juni 2010

Vips der var kjøkkenet borte...

...og det samme var alt av vegger og tak og gulv... Vi skulle skifte sponplate på en av kjøkkenveggene fordi den opprinnelige var dårlig. Da platene ble fjernet, viste deg seg at det ikke fantes et gram isolasjon i noen av ytterveggene. Brrr... her må det ha vært kaldt å bo! Så da ble det uansett til at det bare var å plukke ned alt av yttervegger for å isolere.

Kjøkkenet som skal inn


Sånn skal altså kjøkkenet bli. Ganske mye mer skapplass enn i det som stod da vi overtok huset. Jeg er så heldig å ha en bror som arbeider på Sigdal, med å tegne kjøkken til privatkunder. Derfor har vi fått maksimal hjelp med å få kjøkkenet slik vi ønsker. Utfordringen har vært at rommet i seg selv er lite, og at det dermed vil bli mye skap på liten plass. Men gjennom å fjerne veggen helt mellom kjøkken og spisestue, så tror jeg det vil bli bra. Om det ikke ser helt slik ut på bildene, så vil kjøkkenet bli helt hvitt. Så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente til kjøkkenet ankommer etter fellesferien.

tirsdag 22. juni 2010

Kjøkkenet som skal ut

De tidligere eierne hadde gått i gang med oppussing av huset. De hadde satt inn dette HTH-kjøkkenet, men ikke blitt helt ferdige. Selv synes jeg ikke dette kjøkkenet passer inn i husets stil. Jeg ønsker å ivareta husets opprinnelige utseende og være ydmyk overfor husets stil, så nå er kjøkkenet ute igjen. I tillegg var kjøkkenet lite med minimalt med skapplass. Nytt kjøkken er på vei. Det er et Sigdalkjøkken og heter Herregård. Fargen er Premium White i Scala Palett.

Villaveien


Dette er huset vi har kjøpt! Et stort og praktisk hus som engang har vært - og skal bli ;-) veeeldig flott! Jeg gleder meg til å se utviklingen underveis, selv om det foreløpig er husets indre vi vil konsentrere oss om.